Progresul fantastic al tehnologiilor de vârf și al inteligenței artificiale în domeniul sănătății ne provoacă să regândim modul de abordare a educației medicale. Este o misiune pe care noi, toți cei care alcătuim echipa Decanatului, ne-am asumat-o: cea de a pregăti specialiști în medicină care să aibă competențele, abilitățile și creativitatea adaptate erei digitale în care trăim.
Tradiția și inovația – cei doi piloni care oferă buna reputație pe care o are școala de medicină de la Iași, nu numai în țară, ci și la nivel internațional – mă motivează să mențin atmosfera de echilibru și armonie în cadrul Facultății de Medicină de la UMF Iași. Atât cadrele didactice, studenții români și internaționali, de la toate cele trei specializări ale facultății: Medicină, Asistență Medicală Generală și Nutriție și Dietetică, cât și masteranzii noștri, trebuie să se dezvolte profesional și educațional într-un mediu incluziv, în care să predomine respectul și corectitudinea. Doar astfel ne vom putea canaliza energia și efortul intelectual într-o singură direcție: cea a creșterii performanțelor în educație și cercetare.
Cred că strategia managerială a actualei echipe a Facultății de Medicină, care include atât îmbogățirea ofertei academice și aplicarea reformei curriculare, cât și adoptarea unei politici de transparență, flexibilitate și onestitate a administrării resurselor umane și materiale, va face față cu succes exigențelor unei comunități academice deosebite.
Cred în ideea unei Facultăți de Medicină dinamice, cu un proces de învățământ în concordanță cu nevoia studenților de diversificare și modernizare a metodelor de predare, învățare, evaluare.
Cred în profesionalismul și determinarea întregii comunități academice a Facultății de Medicină.
Conf. Univ. Dr. Anton Knieling,
Decan al Facultății de Medicină
Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași